Avomielin-yhdistykset

Videolla vieraillaan Villen mukana Avomielin-yhdistyksissä!

 

Espoon mielenterveysyhdistys EMY ryEmy_talologo-rajattu

Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry:ssä eli Emyssä on läpi vuoden tarjolla paljon erilaista vapaaehtoisuuteen ja vertaisuuteen perustuvaa kansalaistoimintaa mielenterveyskuntoutujille ja muille kiinnostuneille. Emy järjestää ryhmätoimintaa eri puolilla Espoota ja yhdistyksen omia kohtaamispaikkoja on kolme, Espoon keskuksessa, Kivenlahdessa ja Olarissa. Tarjolla on osallistujalähtöisesti suunniteltuja retkiä, leirejä ja matkoja työllistämistoimintaa unohtamatta. Emyn kautta saat seuraa ja merkitystä elämääsi sekä mielekästä sisältöä päiviisi. Ota yhteyttä ja sovi aika tutustumiselle tai aloita tutustuminen Emyn kotisivuilta!

Ethän jää yksin? Tervetuloa Emyyn!

Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry www.emy.fi

espoonmielenterveys[at]emy.fi tai p. 050 310 7985

Mielenterveysyhdistys HELMI ry

Mielenterveysyhdistys HELMI ry on vuonna 1983 perustettu ruohonjuuritason mielenterveysyhdistys. HELMI ry:n toiminnan tavoitteena on mielenterveyskuntoutujien yhteiskunnallisen aseman parantaminen ja syrjäytymisen ennaltaehkäisy. Tähän tavoitteeseen pyritään kannustamalla toimintaan osallistuvia yhteisöllisyyteen osallistumisella ja osallistamisella. Vapaaehtoisuuteen ja vertaisuuteen perustuvan sekä arkielämää tukevan toiminnan toteuttaminen, kehittäminen ja koordinointi, on myös tärkeä osa yhdistyksen toimintaa. HELMI tarjoaa toimintaa, johon osallistuminen on vapaaehtoista. Toiminnassa ei keskitytä kävijöiden sairauksiin tai hoitohistoriaan, emme ole hoidollinen taho. Tärkeimpiä asiantuntijoita yhdistyksessämme ovat toimintaan osallistuva, joilla on kiinnostusta mielenterveysasioihin tai kokemusta niistä joko omakohtaisesti tai läheisen kautta. Helmi-talolla on innostavaa päivittäistä toimintaa ja siellä kävijöiden tukena on osaava työntekijätiimi. Matalan kynnyksen Helmi-toimintaan voi tulla mukaan kuka tahansa. Diagnooseja ei kysytä. Jokainen kohdataan omana itsenään ja erilaisuus hyväksytään. Tämä on monelle vapauttava kokemus. Toimintaan osallistumisen kautta saadaan onnistumisen elämyksiä, merkityksellisyyden kokemuksia ja sosiaalisia kontakteja.

Mielenterveysyhdistys HELMI ry, https://mielenterveyshelmi.fi/

helmi[at]mielenterveyshelmi.fi, p. 040 161 6604

Tukiyhdistys Karvinen ry

Karvinen on matalan kynnyksen kohtaamispaikka mielenterveyskuntoutujille, jossa hyvän mielen lisäksi tarjoamme kahvia, ruokaa, vertaistukea ja monipuolista toimintaa ryhmien ja retkien muodossa. Tukiyhdistys Karvisen toiminnan tarkoituksena on parantaa mielenterveyskuntoutujien ja heidän läheistensä elämänlaatua. Toimintaan ovat tervetulleet myös kaikki vapaaehtoisesta mielenterveystyöstä kiinnostuneet. Jokainen jäsen voi halutessaan vaikuttaa toimintaan ja osallistua yhdistyksen kehittämiseen.

Karvinen – virkistystä, ystäviä ja yhteistä tekemistä.

Tukiyhdistys Karvinen ry, www.tukiyhdistyskarvinen.fi

tukiyhdistys[at]kolumbus.fi tai p. 050 554 3115

Tukiyhdistys Majakka ry

Majakka ry on maamme vanhimpia mielenterveyskuntoutujien yhdistyksiä. Majakka perustettiin vuonna 1971 ja on Mielenterveyden Keskusliiton jäsenjärjestö. Yhdistyksen tarkoituksena on tarjota jäsenilleen tapaamispaikka ja mielekästä tekemistä. Jäsenet tulevat Majakkaan kukin omista syistään. Yksi tulee tapaamaan ystäviään, toinen tapaamaan uusia ihmisiä, joku taas on löytänyt itselleen harrastuksen kerhojen laajasta tarjonnasta. Tärkeä painotusalue toiminnassa on sosiaalisen suhteiden mahdollistaminen. Majakan tarkoituksena on tukea, motivoida ja aktivoida mielenterveyskuntoutujia. Uudet ja vanhat jäsenet ovat erittäin tervetulleita mukaan toimintaa ideoimaan.

Tukiyhdistys Majakka Ry www.majakkary.fi

info.majakkary[at]elisanet.fi tai p. 0449850058

Vantaan mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry

Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry on kolmannen sektorin toimija, jolla on kaksi matalan kynnyksen kohtaamispaikkaa, Myöhätuuli ja Lauhatuuli. Tarjoamme kävijöillemme toimintaa, virikkeitä, mielekästä tekemistä ja vertaistukea yksilöllisyyttä kunnioittaen. Molemmissa kohtaamispaikoissa kokoontuu erilaisia ryhmiä, lisäksi teemme retkiä ja järjestämme tilaisuuksia. Kohtaamispaikoissa voi myös nauttia arkisin edullista lounasta tai tulla vaikkapa kahville ja tapaamaan ihmisiä. Pyrimme saattamaan yhteistoimintaan omaisia, ystäviä, viranomaisia ja muita osallisia sekä parantamaan mielenterveyspalvelujen saatavuutta, laatua ja tasoa. Yhdistys on perustettu vuonna 1984 ja kuuluu Mielenterveyden keskusliittoon.

Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry, www.hyvattuulet.fi

vantaanmielenterveys[at]hyvattuulet.fi tai p. 09 873 4386 tai p. 09 853 2328

Psykosociala föreningen Sympati rf

Psykosociala föreningen Sympati rf är till för personer som har eller har haft psykisk ohälsa. Till Sympati är även anhöriga välkomna. Sympati rf  erbjuder kamratstöd och mångsidig verksamhet på svenska flera gånger i veckan, t.ex. Öppet Hus, utflykter samt olika grupper med varierande fokus och målsättning. Vi ordnar även virtuella möten så att du kan delta hemifrån eller från andra orter. Se närmare www.sympati.fi, du hittar oss även på Facebook.

Psykosociala föreningen Sympati rf, www.sympati.fi

info[at]sympati.fi eller tfn. 045 863 7800

Taiteen Sulattamo ry

Taiteen Sulattamo ry on mielenterveystoipujien ja muiden syrjäytymisvaarassa olevien erityisryhmien sekä taiteenalojen ammattilaisten perustama yhdistys. Sen tehtävänä on tuottaa yhteisöllistä taidetta ja antaa mahdollisuus jokaiselle ihmiselle olla osana taidetta tuottavaa yhteisöä. Taiteen Sulattamon tukikohdassa Malmilla järjestetään taidetyöpajoja sekä muuta monipuolista ryhmätoimintaa. Toimintaan ovat tervetulleita mukaan ketkä tahansa ikään, taitoihin tai diagnoosiin katsomatta. Sulattamon toiminta kehittää osallistujien elämänhallinnan taitoja taiteellisen ilmaisun, osallisuuden ja vastuun kautta. Yhdistys on perustettu keväällä 2013.

Taiteen Sulattamo ry https://taiteensulattamo.fi/

info[at]taiteensulattamo.fi
p. 040 180 6689

Mielenterveysyhdistys Etappi ry

Mielenterveysyhdistys Etappi ry tuottaa asumispalveluja ja tarjoaa vertais- ja vapaa-ajan toimintaa 18-35-vuotiaille. Etappi ry:n toimintaan kuuluu asumispalvelu Etappi, kohtaamispaikka Tsänssi, mielenterveysaktivismiryhmä Koala ja kokemusviestintähanke Kukkuu.

Asumispalvelu Etappi on nuorille aikuisille mielenterveys- ja päihdekuntoutujille tarkoitettu asumispalveluyksikkö Helsingin Tapaninkylässä. Asumispalveluyksikkö tarjoaa suunnitelmallista kuntoutusta.

Kohtaamispaikka Tsänssi on yhdessäoloa, maksutonta pientä syötävää sekä mielekästä tekemistä kuten työpajoja, retkiä ja vapaaehtoistoimintaa +/-30-vuotiaille aikuisille.

Koala-ryhmä on nuorten aikuisten mielenterveysaktivismiryhmä, jonka toiminnan ytimessä on some-aktivismi, tapahtumat, peliaktivismi ja ryhmätoiminta.

Kukkuu-hanke tarjoaa väylän nuorille aikuisille kokemustensa jakamiseen sosiaalisessa mediassa ja kouluttaa järjestöjä ympäri Suomen osallistavan kokemusviestinnän käytöstä.

www.etappiry.net
www.koalaryhma.fi
www.kokemusvaikuttaa.fi

etappi[at]etappiry.net
p. 040 500 9925

Kirkkonummen Seudun Mielenterveysyhdistys Kisu ry

Kirkkonummen Seudun Mielenterveysyhdistys Kisu ry on Kirkkonummen seudun suomen- ja ruotsinkielisten mielenterveyskuntoutujien oma yhdistys. Kisu ry ylläpitää kohtaamispaikka KIMIä Kirkkonummen keskustassa, Eerikintörmässä. Yhdistyksen tavoitteena on edistää ja tukea jäsentemme hyvinvointia, sekä arjessa pärjäämistä tarjoamalla mielekästä tekemistä ja vertaistukea. Vertaisten tuki ja kipeidenkin asioiden jakaminen voi helpottaa huomattavasti.

Kisu ry ja sen kautta kaikki Kisu ry:n jäsenet kuuluvat Mielenterveyden keskusliittoon, joka on valtakunnallinen mielenterveyskuntoutujien ja heidän läheistensä järjestö.

Kisu ry toimii vapaaehtoisvoimin ja vertaistukeen perustuen. Kisu ry:n toiminta rahoitetaan jäsenmaksutuloilla, sekä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen, Viola Ranin- säätiön ja  Mielenterveyden keskusliiton avustuksilla.  Voit osallistua toiminnan tukemiseen hakemalla jäsenyyttä (varsinaista jäsenyyttä tai kannatusjäsenyyttä). Jäsenmaksu on jäsenelle 12€/vuosi ja kannatusjäsenelle 40€/vuosi.

Kisussa voit tavata muita samanlaisessa elämäntilanteessa olevia ihmisiä. Kisuun ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet. Jäsenyys ja osallistuminen Kisu ry:n toimintaan ei edellytä diagnoosia tai lähetettä.

Kisu – Kirkkonummen seudun mielenterveysyhdistys ry (kisukirkkonummi.fi)

Toimiston puhelinnumero 046 939 5190 ma, ke, to klo 10.00-14.00, pe 10-13 kirkkonummen.kisu@gmail.com