Avomielin-leiri 2023

Jo toista vuotta toteutimme Avomielin yhteisen leirin. Viime vuonna bussin nokka suuntasi kohti Nurmijärven Märkiön leirikeskusta ja tänä vuonna paikaksi valikoitui Kirkkonummen kesäsiirtola Nedergård. Tänä vuonna leiriä oli järjestämässä Emy sekä Helmi. Helmistä lähtijöitä oli kymmenen ja Emystä 18, tämän lisäksi ohjaajina toimivat Helmin Johanna sekä Emyn Minna ja Saara.

Matkasimme siis yhdessä kohteeseen tiistai aamuna tilausbussilla. Ruokatarpeet kannettiin yhteisvoimin bussin kyytiin Emystä, kannettavaa todella olikin! Omat reput ja tavarat leirille, jokainen oli huolehtinut itse aikaisemmin saadun leirikirjeen avulla.  Kesäsiirtola sijaitsee kauniissa vehreässä ympäristössä Porkkalassa aivan meren rannalla.

Perille päästyä jaoimme huoneet etukäteen tehdyn suunnitelman avulla.

Naiset olivat omassa rakennuksessaan ja miehet omassaan. Jokaiseen huoneeseen majoittui kahdesta neljään henkeä. Majoitusrakennuksissa oli myös kaksi wc-tilaa, joissa molemmissa käytössä suihkut. Yksi yhteinen olohuone, jossa oli mahdollisuus seurustella yhdessä tai katsella vaikka tv:tä. Yksi yhteinen talousrakennus, jossa oli siirtolan keittiö ja ruokasali.

Rakennuksessa oli myös wc-tilat sekä oikein toimiva ja kovassa käytössä ollut sähkösauna. Lämmitimme myös ihanan tunnelmallisen tumman rantasaunan joka ilta. Saunasta oli aivan mahtavaa pulahtaa laiturin kautta uimaan. Tunnelmaa leiriin toi myös jokailtainen nuotiohetki yhdessä makkaraa grillaten ja musiikkia kuunnellen. Kiitos muutamalle leiriläiselle, jotka viihdyttivät meitä omalla musisoinnillaan kitaroiden kanssa. Yhteislaulu oli taattua!

Leirillä askarreltiin, tehtiin koruja, tehtiin yhdessä ruokaa, syötiin hyvin, pelattiin bingoa, pelattiin mölkkyä, lautapelejä, käveltiin metsässä ja sen ulkopuolella. Etsittiin sieniä ja tunnistettiin kasveja käyttäen uusinta teknologiaa, kun oma tietämys loppui. Naurettiin, juteltiin, uitiin ja saunottiin. Tehtiin uusia tuttavuuksia ja syvennettiin vanhoja.

Meistä riippumattomista syistä myös vesi pääsi loppumaan muutamaan otteeseen hetkeksi! Siitäkin selvittiin, kiitos Kirkkonummen huoltotiimin. Kotia kohti lähdettiin perjantaina aamiaisen ja siivouksen jälkeen. Bussi haki meidät ennen puolta päivää ja kuljetti osan porukasta takaisin Emyyn ja loput Helmiin.

Ensi vuonna uudestaan ehkä taas uudessa paikassa tai sitten menemme moikkaamaan uudemman kerran Märkiön metsiä.

Muista olla mukana, tätä yhteisöllistä hyvän mielen leiriä ei kannata missata!